Foodtech Belgium

MARELEC​

Redanweg 15
8620 Nieuwpoort
België

Tel +32 58 222 111

OVER MARELEC

Met slimme, hoogtechnologische weeg-, sorteer- en portioneersystemen verovert MARELEC de wereld.

MARELEC ontwerpt en produceert hoogtechnologische weeg-, sorteer- en portioneersystemen voor voedselverwerkende bedrijven in de vis-, pluimvee- en vleessector. MARELEC is een wereldspeler met de PORTIO, een intelligente portiesnijder die vers vlees, gevogelte of vis in porties van vast gewicht snijdt. Via een camerascan van het product wordt er een drie dimensionaal beeld gecreëerd waarna de PORTIO direct berekent waar er gesneden moet worden om een portie van het gevraagde gewicht te bekomen.

MARELEC, gevestigd te Nieuwpoort, legt z’n focus op export en heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 50 exclusieve distributeurs. Deze worden door een sterk team van technisch commerciële verkopers ondersteund waardoor een export van meer dan 95% gerealiseerd wordt.

De machines worden volledig ontworpen en ontwikkeld door een jong team van enthousiaste ingenieurs die elk op zich specialist zijn op vlak van mechanisch ontwerp, elektromechanica en elektronica. Daarnaast wordt ook alle software in huis geschreven. Dit zowel voor de besturingssystemen van de machines zelf als voor de eigen productiebeheer software MATRIX. Na ontwerp en ontwikkeling worden alle machines in de werkplaats geproduceerd, gemonteerd en getest door een team van lassers, monteurs, elektronici en ingenieurs. Er zijn ondertussen duizenden systemen operationeel waarbij een efficiënt team van enthousiaste service technici wereldwijd een optimale technische ondersteuning garandeert, en dat 24/7.